Kappen

LET OP !!!!! Een boom mag niet zomaar worden gekapt, er bestaat wetgeving om dit te voorkomen.

De kapvergunning

Voordat u een boom wilt laten kappen zal u een kapvergunning aan dienen te vragen. Voor het verkrijgen van deze vergunning zijn verschillende criteria van kracht, u kunt hier meer lezen over het aanvragen van een kapvergunning. Wij kunnen u helpen bij het aanvragen van een kapvergunning.

Veiligheid bij het kappen van een boom

Bij het werken in bomen letten wij bijzonder goed op onze veiligheid: een goede klimuitrusting die regelmatig wordt gecontroleerd en geschoolde medewerkers minimaliseren de kans op ongelukken. Als takken niet vrij kunnen vallen dan vangen we deze af d.m.v. touwen en katrollen. Takken die boven schuurtjes, bomen of andere objecten groeien worden op deze manier gecontroleerd naar beneden gebracht.

Een boom kappen in een kleine (binnen)tuin

Wij snoeien en kappen bomen bij voorkeur met behulp van klimtechnieken: een klimgordel en touwen en bergbeklimmerstechnieken. Een hoogwerker kan niet in een binnentuin komen en is vaak veel kostbaarder. Zware takken brengen wij gecontroleerd naar beneden, een grondman zorgt voor het begeleiden van het hout naar de grond. Het verwerken van het hout na snoeien of kappen van bomen verzorgen wij desgewenst ook voor u.

Heet u vragen over het kappen van een boom neem dan contact op via het contact formulier op de site